Křížové upevňovací vázání BOLIX (KWM) představuje nový bezpečnostní standard v kotvení zateplení.

BOLIX KWM je inovativní řešení, které ve srovnání se standardním upevněním až několikanásobně zvyšuje odolnost zateplení proti zatížení větrem (zkouška podle ETAG 004, výkres 2b).

Spočívá ve spojení dvou překřížených pásů sklotextilní síťoviny (součást systému) mechanickou kotvou. Šíře pásů je stejná nebo větší než průměr talíře mechanické kotvy a jejich délka je nejméně 400 mm. Po upevnění kotvy se síťovina na polystyren nalepí lepicí maltou ze systému BOLIX, která je vhodná i pro zhotovení výztužné vrstvy. Toto řešení je předmětem technického schválení Ústavu pro stavební techniku (ITB) AT-15-2693/2011 a účinnost kotvení byla potvrzena zkouškami provedenými Ústavem.

Křížové upevňovací vázání BOLIX (KWM) je dostupné v několika variantách. K základním typům patří:

BOLIX KWM CD – kotva s kulatým talířem, který umožňuje upevnění tepelné izolace přítlakem.

BOLIX KWM RD – kotva s čtvercovým talířem nebo talířem opatřeným čtvercovou podložkou, který umožňuje upevnění tepelné izolace přítlakem.

BOLIX KWM je určen k upevnění tepelné izolace (vlny nebo polyesteru) v případě zvýšených nároků na odolnost a pevnost mechanického kotvení. Toto řešení je BEZPEČNOSTNÍM PÁSEM vaší fasády. KWM se doporučuje pro kotvení tepelných izolací:

Patentový úřad Polské republiky W 119534

Více o BOLIX KWM najdete v záložce NOVINKY.