Jak již informovala nezávislá média, Ústav pro stavební techniku (ITB) provedl zkoušky 25 lepidel na polystyren nabízených na polském trhu. Lepidlo BOLIX Z se umístilo mezi nejlépe hodnocenými.

Nezávislé zkoušky lepidel na polystyren pro zateplovací systémy ETICS provedl Ústav pro stavební techniku (ITB) na základě zadání Svazu zaměstnavatelů výrobců stavebních materiálů. V rámci zkoušek byla ověřována přídržnost, kterou výrobci deklarovali v referenčních materiálech citovaných na obalech.

Lepidlo na polystyren BOLIX Z bylo ohodnoceno jako značně převyšující deklarované hodnoty. Zkoušky navíc prokázaly, že svou přídržností k polystyrenu významně převyšuje většinu výrobků předních výrobců stavební chemie.

Zkoušky byly provedeny v souladu s postupy a požadavky obsaženými v Doporučených postupech technického schvalování (ZUAT) a ETAG. Lepidlo BOLIX Z získalo velmi vysoké hodnocení. Tyto zkoušky – tentokrát provedené nezávislou externí organizaci – tak opět potvrdily vysokou kvalitu výrobků BOLIX.

Je přitom smutné, i když nikoli překvapivé, že více než polovina z 25 zkoušených lepidel nesplnila hodnoty přídržnosti deklarované výrobci.

Oficiální výsledky naleznete zde.