Je všeobecně známo, že BOLIX podporuje moderní řešení. Během dvaceti let zkušeností ve výrobě fasádních systémů jsme se stačili zevrubně seznámit s potřebami našich zákazníků. Proto jsme také uvedli na trh náš zbrusu nový systém BOLIX HD. K hlavním vlastnostem tohoto řešení patří unikátní kombinace užitných parametrů, která nemá obdoby na trhu, kombinovatelnost jednotlivých prvků HD s tradičními zateplovacími systémy BOLIX a možnost přizpůsobit řešení individuálním potřebám odběratelů. Systém zahrnuje tyto výrobky: HD BRONZE, HD SILVER, HD GOLD, HD EXTREME.

BOLIX HD BRONZE – (ÚSPORNÝ) na bázi polystyrenu, povrchová úprava minerální omítkou a silikonovou barvou. Svrchní vrstva systému má vynikající parametry paropropustnosti a vyznačuje se samočistícím efektem, který zabraňuje znečištění fasády. Vzhledem k relativně nízké ceně a vysoké kvalitě je BOLIX HD BRONZE obzvláště vhodný pro rodinné domky.

BOLIX HD SILVER – (SAMOČISTÍCÍ) na bázi polystyrenu, s povrchovou úpravou silikonovou omítkou. Tento systém se vyznačuje zvýšeným samočistícím efektem, který zabraňuje pronikání vnějších nečistot, např. sazí z komína, do struktury omítky a umožňuje odstranění nahromaděného povlaku deštěm. Ideální řešení pro fasády budov vystavených zvýšenému kontaktu s nečistotami. Doporučuje pro budovy v blízkosti silně rozvinutých průmyslových aglomerací a vysoce urbanizovaných oblastí. K jeho přednostem patří také zvýšená mechanická odolnost a nízká nasákavost.

BOLIX HD GOLD – (ODOLNÝ PROTI NEPŘÍZNIVÝM VNĚJŠÍM PODMÍNKÁM) na bází polystyrenu s dvojitou vrstvou síťoviny, povrchová úprava silikonovou omítkou. Svým složením je tento systém obzvláště odolný proti nepříznivým vnějším podmínkám. Díky jeho hydrofobním vlastnostem tvoří dešťová voda volně stékající kapky, které neproniknou do omítky. Zabrání tak zavlhnutí podkladu a zamrzání vody uvnitř fasády, které by mohlo způsobit rozpojení vrstev omítky. Dvojitá výztužná vrstva způsobuje, že rázová odolnost HD GOLD převyšuje dosavadní parametry na trhu. Doporučuje se zejména pro budovy vystavené mimořádně nepříznivým povětrnostním podmínkám, např. silným srážkám či extrémně nízkým teplotám, nebo pro volně stojící budovy nechráněné proti větru.

BOLIX EXTREME - (EXTRÉMNĚ MECHANICKY ODOLNÝ) je technologicky nejpokročilejší sada výrobků v systému BOLIX HD. Díky inovačnímu disperznímu lepidlu dosahuje systém BOLIX HD EXTREME doposud nevídaných parametrů. BOLIX HD EXTREME se vyznačuje extrémní mechanickou odolností, nejvyšší přídržností k polystyrenu a elasticitou, která doposud nemá obdoby na trhu. Doporučuje se používat zejména v lokalitách s mimořádným rizikem poškození, např. pro rozsáhlé skupiny panelových domů, školy apod. BOLIX HD EXTREME je natolik odolný, že obrazně řečeno, vydrží ránu baseballovou pálkou – jeho houževnatost je více než 75 J.
Více informací najdete na www.bolixhd.pl