Jak vznikla společnost Bolix? Byla založena Romualdem Hałabudou v roce 1991, nedaleko města Żywiec. Ze začátku poskytovala stavební služby pod názvem Erbak. O 25 let později je jedním z čelních výrobců stavební chemie v Polsku.

První majitel firmy Erbak Romuald Hałabuda si všiml, že výrobky potřebné ke stavebním pracím se velmi těžko shánějí.

Proto si začal stavební materiály vyrábět sám. Ze začátku jen pro vlastní potřebu, brzy se ale, díky ústním doporučením, na něj začali obracet velkoprodejci a zhotovitelé, kteří také chtěli zvýšit svou konkurenceschopnost a nabídnout svým zákazníkům kvalitnější služby.

Takto začal bouřlivý vývoj firmy, jejíž výroba rok od roku stoupala o několik set procent. Firma do své nabídky zařadila kontaktní zateplovací systém. Jednalo se nesporně o klíčový moment, který velmi pozitivně ovlivnil vývoj firmy a nárůst prodeje výrobků.

Po 12 letech úspěšného vývoje bylo rozhodnuto, že je čas posunout se o krok dál. V roce 2003 zakoupil firmu Bolix investiční fond Advent International, který zavedl západní metody managementu a přispěl tak k dalšímu růstu zisku společnosti. V roce 2008 získala firma podporu investora z oboru, společnosti Berger Paints, která ji převzala a od té doby neustále zvyšuje její konkurenceschopnost na trhu.

Dnes je společnost Bolix známým a respektovaným výrobcem stavební chemie v nejširším smyslu. Zaměřuje se na výrobu zateplovacích systémů a nabízí výrobky s ověřenou nejvyšší kvalitou, k nimž patří:

Na základě svých letitých zkušeností vyvinula společnost Bolix inovativní řešení pro zateplovací práce, která se stala vzorem mnohým dalším firmám v oboru.

Bolix se může pochlubit systémy jako:

Společnost Bolix se usiluje nejen o rozšiřování své nabídky výrobků, ale také o zajištění nejvyšší kvality surovin i finálních výrobků a systémů. Ve výrobním procesu jsou neobyčejně důležité podrobné validační zkoušky. Díky nim může výrobce zaručit, že používání výrobku je bezpečné. Bolix navíc zavedl interní proces dodatečných kontrol s názvem Bolix Technology and Quality System. Všechny složky a součásti systému, které mají vliv na finální kvalitu, tak procházejí kontrolou v několika výrobních fázích a dokonce i během samotné realizace stavební investice. Další kontroly provádí externí ústav, nezávisle na společnosti Bolix. Ty jsou zaměřeny na parametry výrobků zakoupených u náhodně vybraných distributorů (nákupní metodou "tajného zákazníka").

U příležitosti 25. výročí své existence učiní společnost Bolix další krok ve svém vývoji. Už v červenci tohoto roku je plánováno otevření Moderního výzkumného centra, které bude vybaveno inovativními komorami pro zkoušky stárnutí, mikrobiologické testy a mnohé další výzkumy. Umožní to ještě lépe prozkoumat a pochopit chemické a fyzikální procesy, k nimž dochází v obálce budovy osazené zateplovacím systémem.

Bolix se snaží předávat své bohaté zkušenosti se zateplovacími systémy zhotovitelům a investorům. Za tímti účelem byla v roce 2015 spuštěna Národní kampaň pro kvalitní zateplení budov (www.ocieplenia.com.pl), která upozorňuje na hlavní faktory ovlivňující odolnost fasády.

Výrobky značky Bolix jsou v prodeji po celém Polsku i v zahraničí. Naše výrobky najdete zejména v zemích Východní Evropy – na Ukrajině, Litvě, v Lotyšsku, Estonsku, ale také na Slovensku, v Česku či v Německu/p>

Rok 2016 je výjimečný nejen 25. výročím a otevřením Výzkumného centra. V tomto roce totiž také hodláme opět zvýšit výrobu a prodej. V důsledku vzroste i potřeba personálu a bude nutné rozšířit skladové plochy. V této souvislosti proto plánujeme nábor nových zaměstnanců a stavbu nových hal, pro něž hledáme pozemky k výstavbě.

Společnost Bolix vždy kladla důraz na vysokou kvalitu při výrobě stavebních materiálů a dobré vztahy s obchodními partnery. Vyplatilo se.

Přejeme společnosti Bolix dalších 25 nebo i 100 let úspěšného vývoje!